Kuntakokeilun asiakkaaksi ovat siirtyneet

  • Kelan peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea saavat työnhakijat
  • maahanmuuttajat ja vieraskieliset työnhakijat
  • alle 30-vuotiaat työnhakijat

Kuntakokeilun aikana oma kunta auttaa asiakkaita työllisyyteen ja työllisyyspalveluihin liittyvissä asioissa TE-toimiston sijaan. Työnhakijaksi ilmoittautuminen tehdään TE-toimiston Oma asioinnin kautta. Siirto TE-toimistosta kunnan asiakkaaksi tapahtuu automaattisesti eikä siirto vaadi toimenpiteitä tai yhteydenottoa työnhakijalta. Oma kuntasi ottaa sinuun yhteyttä.

Kuntakokeilussa saat henkilökohtaista palvelua omalta TE-asiantuntijaltasi. Häneltä saat tukea ja ohjausta työllistymiseesi liittyvissä asioissa. Asiantuntija tekee kanssasi tilannekartoituksen ja juuri sinulle sopivan suunnitelman kohti työtä, koulutusta tai muita palveluja. Henkilökohtaisen palvelun lisäksi sinulla on edelleen käytössä Oma Asiointi-palvelu, jota kautta voit mm. jättää yhteydenottopyynnön omalle asiantuntijallesi sekä ilmoittaa muutoksista.  Myös valtakunnalliset TE-puhelinpalvelut ovat käytössäsi.

Kuntakokeilun asiakkaana sinulla on edelleen käytössäsi myös laajat TE-palveluiden työllistymistä edistävät palvelut. Palveluista tulee aina sopia työllistymissuunnitelmassa ennen palvelun aloittamista. Työllistymissuunnitelmat tehdään yhdessä kuntakokeilun TE-asiantuntijan kanssa.Huom! Työvoimakoulutuksen haastatteluista ja valinnoista vastaa edelleen alueen TE-toimisto.

Oma asiointi-palvelussa voit

Ilmoittautua työnhakijaksi
Ilmoittaa muutoksista ( esim. työllistyminen, opintosuunnitelmat, yhteystiedot)
Merkitä työllistymissuunnitelmassasi sovitut tehtävät tehdyksi määräajassa
Jättää yhteydenottopyynnön, jolloin saat soiton omalta kuntakokeilun asiantuntijaltasi viiden arkipäivän sisällä.

Oma asiointi