Palkkatuki uudistuu 1.7.2023 lähtien

  • Artikkeli julkaistu:11.5.2023
  • Artikkelia viimeksi muokattu:11.5.2023

Palkkatuki uudistuu 1.7.2023 lähtien

Heinäkuun alusta lähtien voimaan tulevan palkkatukiuudistuksen myötä työnantaja, joka palkkaa työttömän työnhakijan, voi saada taloudellista tukea palkkatukena 50 prosenttia palkkauskustannuksista. Alentuneesti työkykyisen työllistämiseen voi saada 70 % tukea. Palkkatuki myönnetään jatkossa pääsääntöisesti viideksi tai kymmeneksi kuukaudeksi riippuen palkkatukea edeltävän työttömyyden kestosta. Eräissä tilanteissa yhdistys, säätiö tai rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta voi saada palkkatukea 100 prosenttia palkkauskustannuksista. Lisäksi 55 vuotta täyttäneiden työllistämiseen voi saada työllistämistukea 70 %. Tällöin palkkatukea myönnetään ilman tarkoituksenmukaisuusharkintaa. 

Lisätietoa täältä: Palkkatuen uudistus voimaan heinäkuun alusta lähtien – Työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelu (tem.fi)